RMK küttepuidu müük ettevõtetele vähenes esimeses kvartalis oluliselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: KÜTTEPUUD , 13AUG13.
Küttepuud, Antti Ööbik
tt/Foto TOOMAS TATAR/POSTIMEES
TLMPM03: KÜTTEPUUD , 13AUG13. Küttepuud, Antti Ööbik tt/Foto TOOMAS TATAR/POSTIMEES Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) müüs tänavu esimeses kvartalis ettevõtetele oluliselt vähem küttepuitu kui 2013. aasta talvel.

RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi sõnul saab ettevõtete osas eristada kahte gruppi, milleks on soojuse ja/või elektri tootjad ning töötlev tööstus. «Esimese grupi ettevõtete nõudlust pidurdas soe ja lühike talv, kuid teise grupi ettevõtted, nagu pelleti-, plaadi- ja halutootjad vajasid plaanitud koguseid ja aitasid toormeturul aktiivsust hoida,» rääkis Kaubi BNS-ile.

«Sellegipoolest jäävad käesoleva aasta esimese kolme kuu küttepuidu müügikogused ettevõtetele oluliselt väiksemaks kui 2013. aasta talvel,» sõnas ta. Käesolevaks hetkeks on RMK müünud 92 000 kuupmeetrit küttepuitu ning 40 000 kuupmeetrit hakkpuitu, möödunud aasta esimese kvartali müügimaht oli vastavalt 195 000 kuupmeetrit küttepuitu ja 62 000 kuupmeetrit hakkpuitu.

«Kui ühelt poolt oli klientide huvi väiksem, siis teiselt poolt ka ilmastikutingimused ei võimaldanud kõiki talviseid raielanke töösse võtta. Seetõttu ei ole aprilli alguseks ette näha suuri laovarusid,» ültes Kaubi.

RMK müüs jaanuaris-veebruaris metsamaterjali kokku 577 000 kuupmeetrit, mis on 70 000 kuupmeetri võrra vähem kui mullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles