Eestis hakatakse koolitama iduettevõtete juhte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iduettevõtjad inkubaatoris.
Iduettevõtjad inkubaatoris. Foto: Tehnopol

Estonian Business School (EBS) ja Tallinna Teaduspark Tehnopol sõlmisid koostööleppe, et käivitada sügisest Eesti esimene õppeprogramm, mis koolitab iduettevõtte juhte.

Programm annab tulevastele ettevõtjatele praktilisi teadmisi tehnoloogiaettevõtlusest ning õpetab juhtima kiireid muutusi idufirma igapäevategevuses.

«Nagu paljud teisedki õppeained ja spetsialiseerumissuunad EBSis, kasvas ka iduettevõtluse programmi käivitamise mõte välja reaalse majandus- ja ärikeskkonna ning tudengite vajadustest,» kommenteeris EBSi ettevõtluse ja ärijuhtimise BA õppekava juht Ülle Pihlak. «Iduettevõtlus on Eestis oluline majandust elavdav jõud ning spetsialiste selles vallas napib. Samas on tudengeil olemas soov ja tahe oma stardipositsiooni ettevõtlusega alustamisel parandada.»

Programmi pakutakse valikmoodulina nii Tallinnas kui EBSi filiaalis Helsingis. Õppeprogrammi raames annab tugeva tehnoloogiapõhise kompetentsiga Tehnopoli mentorite ja äriinkubaatori meeskond praktilisi teadmisi ärimudeli koostamise, äriidee valideerimise, kliendi tagasiside kogumise, tootearenduse, ekspordi käivitamise ning investeeringute kaasamise kohta. Olulisel kohal on iduettevõtete tulevaste juhtide juhiomaduste ja mõtlemisloogika arendamine.

«Tehnoloogiapõhiste idufirmade tegutsemisprotsessid on kiired ning nende poolt kasutatavad tehnoloogiad pidevas muutumises. Traditsioonilised juhtimismeetodid ja -loogika idufirmade puhul ei toimi. Heaks näiteks on siinkohal klassikaline äriplaan, mis on iduettevõtte puhul asendunud igapäevaselt muutuva tegutsemisplaaniga. Tehnopol on enam kui 10 aastat tegelenud alustavate ettevõtete arengu kiirendamisega ning tahame need kogemused nüüd tulevastesse ettevõtjatesse süstida,» kommenteeris Tehnopoli juhataja Jaak Raie.

«Iga päev näeme seda, et paljud suurepärased äriideed jäävad teostamata meeskonna väheste teadmiste ja kogemuste tõttu. Koostöö käivitamises EBSiga soovime näha kasvu nii Eestis startivate iduettevõtete koguarvus kui ka kvaliteedis. Kuigi oleme Eestis start-up-hariduse pioneerid, võiks esimesed tulemused aasta pärast innovaatiliste ettevõtete kujul olemas olla,» lisas Raie.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles