Josing: Jürgen Ligi on kohe täitsa teine mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Konjunktuuriinstituudi juht Marje Josing.
Eesti Konjunktuuriinstituudi juht Marje Josing. Foto: Peeter Langovits

Konjunktuuriinstituudi juht Marje Josing ütles naljatledes Kuku raadio saates Majandusruum, et ei mõista, kuidas rahandusminister Jürgen Ligi niivõrd muutunud on.

«Ma päris hästi ei saa mängust aru. Ma väga austan meie rahandusminister Jürgen Ligit, kes on selline maksuterminaator, väga karmi käega mees. Nüüd ma vaatan Jürgenit ja ta on selline rõõmus ja lõbus, muudkui lubab raha siia ja sinna ja kohe ei saagi nagu aru. Mees on kohe täitsa teine mees. Ma mõtlen, et mis selle taga küll peab olema,» arutles Josing.

Josing tõi välja, et Eesti majandusseis on tegelikult ebaselge. «Meil ei ole kindlust, et Eesti saavutab neid majandusprognoose, mis selleks aastaks on planeeritud ehk üle kolme protsendi,» kirjeldas Josing.

Josingu sõnul oli juba esialgset eelarvet raske kokku panna ja kui nüüd käivitub must stsenaarium, et Eesti majandus rasketes välistingimustes ei saavuta sel aastal seda kolmeprotsendilist majanduskasvu, siis võib lubaduste täitmine raskeks muutuda.

«Ei tahaks küll kuri prognoosija olla, aga sellel valitsusel võib olla ees kohustus hakata neid samu lubadusi tagasi võtma sügise poole, kui prognoosid tulevad,» ütles Josing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles