Kuidas selgitada lünka oma CVs?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küsimustele tööpausi põhjuste kohta tuleb vastata ausalt.
Küsimustele tööpausi põhjuste kohta tuleb vastata ausalt. Foto: SCANPIX

Paljudel on meist on CVs lünk. Võib-olla on põhjuseks pikem reis, võib-olla tervis, võib-olla on sobiva töö otsingud pikaks veninud. Kuidas aga seda pausi oma võimalikule tööandjale selgitada?

Misiganes ka põhjuseks ei ole, inimesed sageli kardavad kui neil tööintervjuul selle perioodi kohta küsitakse, kirjutab ettevõtja James Caan.

Caani sõnul heidavad paljud tööandjad kõrvale kandidaadid, kes on pikalt töötud olnud. Igaljuhul peaksid tööotsijad olema alati valmis olema vastama küsimustele, mis puudutavad lünkasid nende CVs, vahendab Business Insider.

Business Insider annab kolm nõuannet, kuidas nendele küsimustele vastata:

1. Ole aus. «Valetamine või bluffime ei ole hea mõte. Kui lõpuni aus olla, siis enamik tööandjaid näeb selle ka läbi,»  märgib Caan.

2. Mõtle nii-öelda kastist väljas. «Kui sa muretsed, et paus enne uue töö leidmist jääb liiga pikaks, siis kaalu vabatahtliku töö tegemist. See annab midagi, mida saab CVsse kirja panna. Mõelda võib ka erialastele kursustele minemisest, » soovitab Caan.

3. Räägi, mida sa töötuna olles õppisid. «Paljud inimesed arvavad, et kontorid ja klassiruumid on ainsad kohad, kus on võimalik midagi õppida, kuid see ei ole kindlasti tõsi,» leiab Caan, kelle sõnul saab midagi õppida nii laste kasvatamisest kui ka reisimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles