East Capital maksis Starmani enamusosaluse eest 84 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani auto.
Starmani auto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

East Capital Explorer AB maksis möödunud aasta suvel 51 protsendi Starmani aktsiate eest 84 miljonit eurot, kirjutab advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous eelmise aasta Baltikumi ühinemiste ja ülevõtmiste ülevaates.

Büroo hinnangul oli see möödunud aastal Baltikumis suuruselt teine liitumis- või ülevõtmistehing ning Austria kapitalil põhinev Bancroft Private Equity LLP teenis edukalt tehingult kuue aastaga umbes 43 miljonit eurot, arvestades et Bancroft soetas oma osaluse 2007. aastal 41 miljoni euro eest.

Vastavalt ostu-müügilepingule määratleti Starmani firmaväärtusena 107 miljonit eurot. East Capital Explorer ostis 51 protsenti Starmani aktsiatest. Märtsis ootamatult surnud Starmani asutajale Peeter Kernile kuulunud OÜ Com Holding suurendas oma osalust 20,9 protsendilt 34,3 protsendini. Teise asutaja Indrek Kuivalliku ettevõte OÜ Polaris Invest kasvatas Starmani aktsiate hulka 11,3 protsendilt 14,7 protsendini.

Ostutehingut rahastas 55 protsendi ulatuses SEB ja Swedbanki moodustatud laenukonsortsium.

Starman annab tööd rohkem kui 200 inimesele. Ettevõtte tulu ulatus 2012. aastal 28 miljoni euroni ning EBITDA oli 13 miljonit eurot.

East Capital Explorer on Rootsi ettevõtte, mis investeerib eeskätt East Capitali fonditoodetesse, kuid teeb ka otseinvesteeringud era- ja avalikesse ettevõtetesse.

Starmani käive kasvas investeerimisfirma East Capital Explorer aastaaruande andmetel mullu 8 protsenti 30 miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles