Tallinna Kopli liinide hange kukkus taas läbi

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata praegusele armetusele on Kopli liinid elukeskkonnana üks Tallinna pärleid, asudes mere ääres ja kesklinnast lähistel.
Vaatamata praegusele armetusele on Kopli liinid elukeskkonnana üks Tallinna pärleid, asudes mere ääres ja kesklinnast lähistel. Foto: Andres Haabu

Kopli liinide ostust huvitunud ning ainsana pakkumises osalema kvalifitseerunud Suurbritannia firma Ransome´s Trading Holding Company Ltd loobus ostuprotsessi jätkamisest.

«Ainsana Kopli liinide kombineeritud müügiprotsessi esimese etapi läbinud firma tähtajaks paraku teise etapi pakkumist ei esitatud,» nentis Tallinna Linnavaraameti juhataja Einike Uri.

Tallinna linn kavatseb Kopli liinidele arendaja leidmiseks juba lähiajal uue konkursi välja kuulutada.  Müügitingimusi ei ole plaanis muuta, teatas Tallinna linnavalitsus.

Teise etapi pakkumise esitamise tähtaeg oli 27. märts. Vastavalt Kopli liinide kinnistute müügi kombineeritud enampakkumise regulatsioonile võib pakkuja igal ajal enne lõpliku pakkumise esitamist pakkumisest loobuda.

Kopli liinide projekt hõlmab ligi 17 hektari suuruse maa-ala, millest hoonestatavate kinnistute pindala on ligi 6 hektarit, ligi 11 hektarit on aga üldkasutatav, ühiskondlike ehitiste ja transpordimaa.

Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu kohaselt on võimalik sellele alale ehitada ühe- kuni viiekorruselisi korterelamuid – kokku kuni 527 korterit - ja 38 ühepereelamut.

Kopli liinide alal asuvate linnale kuuluvate kinnistute müügi kombineeritud enampakkumise korras otsustas Tallinna linnavolikogu mullu 13. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles