Mikser: uued ministrid võivad tahta riigifirmade nõukogudes muudatusi

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Värske sotsiaaldemokraadist kaitseminister Sven Mikser ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et peab täiesti mõeldavaks, et ametisse astuvatel ministritel võib olla soov ja vajadus mõnedes riigifirmade nõukogudes muudatusi teha.

«Sotsiaaldemokraadid ei ole varem ega ka kavatse ka tulevikus oma riigikogu liikmeid riigifirmade nõukogude liikmeteks määrata, kuid samas on täiesti mõeldav, et ametisse astuvatel ministritel võib olla soov ja vajadus mõnedes nõukogudes muudatusi teha,» kommenteeris Mikser.

«Kuid see ei ole olnud valitsuskabineti arutelu teema,» lisas ta.

Rahandusminister Jürgen Ligi lisas, et kui muudatusi riigifirmade nõukogudes tuleb, siis need uudised tulevad omal ajal, aga see ei ole küsimus, millega uus valitsus oma tegevust alustab.

Postimees kirjutas täna, et uus valitsus toob muutusi riigi äriühingute nõukogudesse, kus seni Isamaa ja Res Publica Liidule (IRL) lojaalsed liikmed vahetatakse vähemalt osaliselt välja. Reformierakonna taustaga liikmetega seoses vähemalt kõva häälega suurtest muudatustest ei räägita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles