Paet sõidab koos Eesti ettevõtjatega Usbekistani

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Täna ja homme viibib välisminister Urmas Paet visiidil Usbekistanis, et aidata kaasa Eesti ettevõtjate ekspordivõimaluste laiendamisele.

Paet avab Eesti-Usbekistani ettevõtlusseminari ning tal on kohtumised Usbekistani välisministri Abdulaziz Kamilovi ning välismajandus-, investeeringute ja kaubandusministri Elyor Ganijeviga.

Paeti sõnul on Eesti-Usbekistani ärifoorumi eesmärk aidata kaasa Eesti ettevõtjate ekspordivõimaluste laiendamisele Usbekistanis ning luua otsekontakte majandussuhete arenguks.

Välisminister Paetiga on visiidil Usbekistanis järgmiste Eesti ettevõtete esindajad: AS Tallinna Sadam; EVR Cargo AS, mis on Eesti suurim ning vanim raudtee kaubaveo ettevõte; Andmevara AS, mis tegeleb registrite, andmebaaside ja infosüsteemide arenduse ning infotehnoloogiliste terviklahenduste väljatöötamisega; alkoholitootja Liviko AS; Repo Vabrikud AS, mis tegeleb mööblitööstusele komponentide tootmisega; FEMW OÜ, mis valmistab  masinaehituslikke ja ehituslikke metallkonstruktsioone; Morbela OÜ, mis pakub sõidukitele Mobili määrdeaineid; kinnisvaraga tegelev Port Artur Grupp OÜ; ning mööbli müügiga tegelev Neiser Grupp AS.

Samuti on delegatsioonis Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles