Parts: Estonian Air on operatiivselt plussis

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Andres Haabu

Viimast korda riigikogu ees saadikute küsimustele vastates ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, et Estonian Air on operatiivselt plussis ning kindlasti tuleb uuel valitsusel  jätkata selles suunas, et lennufirma oleks pikaajaliselt jätkusuutlik.

«See on raske ülesanne. Euroopa lennundusturul toimuvad pidevad muutused. Odavlennufirmad muutuvad tavapärasemateks lennuettevõteteks ja tavapärasemad lennuettevõtted rohkem odavlennufirmadeks. Eesti positsioon on siin mõneti erinev Euroopa tsentrist. Me teame, et meil on vähe elanikke ja selle tõttu on meil väike koduturg,» kommenteeris Parts.

Partsi sõnul on valitsus seni lähtunud sellest, et et kvaliteetseid lennuühendusi ilma koduturult lähtuva lennuettevõtteta on üsna keeruline saavutada ning need on oluline osa riigi konkurentsivõimest.

«Ma loodan, et uus valitsus kindlasti jätkab seda, et saavutada ettevõtte pikaajaline jätkusuutlikkus. See on esimene eeltingimus, et ka Euroopa Komisjon aktsepteeriks selles riigiabiloa menetluses ja valitsuse poolt antud päästelaenu, » lisas minister.

«On täiesti ilmselge, et uus valitsus peab selgelt väljendama tahet, et ta ise usub, et lennuettevõte on pikaajaliselt suuteline lennundusturul hakkama saama. Me oelem riigiabiloataotluses, piisavalt hästi argumenteerinud, et jah, me oleme käitunud turuinvestori põhimõttel. See on see vaidluskoht varasemate otsuste üle. Aga varasemate otsuste pluss või miinus otsus sõltub väga palju tuleviku väljavaatest ja tuleviku väljavaade sõltub omakorda ettevõttest – mis ta praegu teeb – ja loomulikult omanike tahtest,» selgitas Parts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles