Video: Facebook tunneb huvi virtuaalreaalsuse vastu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VR prillid Oculus Rift
VR prillid Oculus Rift Foto: Wikipedia.org

Facebook andis teada, et omandab virtuaalprillide Oculus VR. Tehingu hind on kaks miljardit dollarit, mida on märgatavalt vähem kui umbes kuu aega ostetud WhatsAppi eest maksti (19 miljardit), teatab Forbes.

Oculus VR töötas välja virtuaalreaalsuse prillid Oculus Rift. Facebooki looja Mark Zuckerberg kommenteeris ostu nii: «Me valmistume tulevikuplatvormi tulekuks. Oculusel on võimalus luua lõige sotsiaalsem platvorm. Peale mängude saame Oculus Riftile palju uusi rakendusi leida. Kujutage ette, kui istute spordivõistlust vaadates parimas loožis, õpetaja annab tundi lastele üle terve maailma, konsulteerite arstiga silmast silma — ja seda kõike oma kodust väljumata, lihtsalt virtuaalprillid ette pannes.»

Oculus VRil pole veel ühtegi müügiküpset toodet, hiljuti anti välja teine arendajate versioon. Müügile lubatakse toode saata veel tänavu. Oculus Rift sai tuule tiibadesse 2012. aastal ühisrahastuskeskuse Kickstarter kampaaniaga, kogudes plaanitud 250 000 dollari asemel 2,4 miljonit, hiljem lisandus veel täiendav raha investoritelt.

Katseeksemplarid on testijatelt positiivseid hinnanguid saanud. Ka mänguseadmete tootjad usuvad, et virtuaalreaalsuses peitub meelelahutuse tulevik. Sony tutvustas sel kuul oma Playstation 4 ühilduvat VR seadet Project Morpheus. Samas pole kõik mängude loojad Facebooki ostust vaimustuses. Populaarse mängu Minecraft autor Markus «Notch» Persson teatas, et tema küll ei kavatse Facebookiga koostööd teha. Perssoni sõnul huvitud Facebook ainult kasutajate kokkukuhjamisest, mitte sisulisest arengust. Varem oli Persson oma blogis rõõmust hõisanud, kui sai kätte Oculus Rifti arendajatele mõeldud eksemplari ja lubanud oma mängu sellel kohandada. Tema meelest oleks olnud parem, kui Oculus Rift oleks läinud Microsofti tiiva alla. Sellisel juhul oleks mõlemal suurel konsoolitootjal oma VR seade arenduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles