Sten Tamkivi: talendid toovad edu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype Eesti juht Sten Tamkivi.
Skype Eesti juht Sten Tamkivi. Foto: Liis Treimann

«Eestis teevad suuri otsuseid juba kahekümneaastased noored ja andekad inimesed. Välismaalastele see meeldib,» tõdes Skype Eesti juht Sten Tamkivi Tallinnas toimuval välisinvesteeringute foorumil.

«Skype olnud algusest peale rahvusvaheline firma,»ütles Tamkivi ning lisas, et  esimese kuuga kogus revolutsiooniline internetilahendus miljon kasutajat. Pärast seda oli loogiline samm laieneda Eestist väljapoole. «Skype’i vajab infotehnoloogia sektori talente. Eestis on selle valdkonna inimesi maksimaalselt 20 000 ning talendid on neist  vähesed.»

Tamkivi rõhutas hea huumoriga vürtsitatud ettekandes korduvalt, et tänu talentidele on edu võimalik. Ta lisas, et ei tohiks unustada ka riikide kultuurilisi erinevusi, «Seda, kuidas läänemaailmas on kombeks äri teha, ülikoolis tihti ei õpetata.»

«Eestis me läheme ju närvi, kui kuskil maha istume ja seal ei ole traadita internetti. Kui keegi lubab 15 minuti pärast raha üle kanda, siis ei veerand tunni pärast see juhtubki, mitte kahe nädala pärast.» Nii tõi Tamkivi välja lihtsaid näiteid Eesti ärikultuurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles