Ka Eestis tegutsev maksekäitleja Nets vahetab omanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakse terminal.
Kaardimakse terminal. Foto: Sille Annuk / Postimees

Advent International, ATP ja Bain Capital sõlmisid lepingu, et omandada praegustelt aktsionäridelt, 186-st peamiselt Taani ja Norra pangast koosnevalt grupilt 100 protsenti Netsi aktsiakapitalist, hinnaga 17 miljardit Taani krooni, mis vastab 92.37 Taani kroonile aktsia eest.

Nets pakub ka Eestis makseteenuseid, tegu on endise Pankade Kaardikeskusega.

Lisaks saavad aktsionärid 2013. aasta eest dividendi, mis ulatub 498 miljoni Taani kroonini ehk 2,70 kroonini aktsia kohta. Tehing toimub peale vastavaid regulaatorite heakskiite/kooskõlastusi ning viiakse eeldatavasti lõpule 2014. aasta teises kvartalis.

Kopenhaagenis peakorterit omav 1968. aastal loodud Nets on Põhja-Euroopa juhtiv makse-, info- ja digitaalse identiteedi teenuste pakkuja. Ettevõttel on viies riigis (Taanis, Norras, Soomes, Rootsis ja Eestis) 2600 töötajat ning ta ühendab oma võrgu kaudu panku, kaupmehi ja ettevõtteid. 2013. aastal käitles ettevõte enam kui 6 miljardit kaardimakset, pakkudes Põhjamaades tuge enam kui 33 miljonile maksekaardile ja üle 500 000 kaupmehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles