Aljas: poliitikud peaksid Estonian Airist rääkides käituma professionaalselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Aljas.
Andrus Aljas. Foto: Urmas Luik

Estonian Airi eksjuht Andrus Aljas ütles tulevase ministri Urve Palo öeldut kommenteerides, et Eesti poliitikud on ka varem riigile kuuluvate ettevõtete puhul avalikkuse ees rääkinud liialt avameelselt ning tegelikult peaksid kliendid teadma, et lennufirma tulevik sõltub praegu Euroopa Komisjonist, vahendab ERR uudisteportaal Vikerraadio saadet Uudis+.

«Minu arust olekski Eesti valitsusel aeg omanikuna aru saada, et äriettevõte on äriettevõte ja kui omanikul on midagi öelda, siis tuleks rääkida ettevõtte juhtide ja nõukoguga või teha ise omanikuna otsuseid, mitte diskuteerida avalikult äriettevõtte jaoks niivõrd tundlikel teemadel. Aga see ei puuduta ainult Estonian Airi, vaid kõiki ettevõtteid, et omanik peaks käituma professionaalselt,» ütles Aljas Vikerraadio saates «Uudis+».

Ta tunnistas, et tulevane taristu- ja majandusminister Urve Palo ei käitunud Estonian Airi pankrotist rääkides professionaalselt, kuid lisas, et tegelikult peaksid ettevõtte kliendid teadma, et lennufirma saatus ei sõltu praegu ministri ütlemistest.

«Mina ise väga ei usu, et see meeletut mõju Estonian Airi tänasele majandustegevusele avaldas, eks neid pankrotijutte on räägitud väga pikalt, Estonian Air lendab ikka edasi,» rääkis Aljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles