Estonian Air: Palo avalduse mõju võib olla pikaajaline

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air.
Estonian Air. Foto: Toomas Huik

Kommenteerides loodava valitsuse majandus- ja kommunikatsiooniministri Urve Palo Estonian Airi suunalist avaldust, leidis lennufirma, et igasugune negatiivne ja ebakindlast külvav info avaldab nende tegevusele mõju, mis võib olla pikaajaline ja ei pruugi piirduda ühe või kahe päevaga.

«Seepärast ei saa me täna ühtegi kindlat numbrit välja tuua. Lennupileteid ostetakse tavaliselt pikema perioodi peale ette ja on keeruline hinnata, millist mõju taolised spekulatsioonid võivad avaldada neile, kes alles teevad suveks puhkuseplaane,» kommenteeris Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen Postimehele. 

«Samas tuleb tõdeda, et kui veel reedel tuli meie klienditeenindusele mitmeid murelikke kõnesid, siis nädalavahetuseks oli olukord juba maha rahunenud,» lisas ta.

Eesti Päevalehe hinnangul jäi Palo väljaütlemiste tõttu Estonian Airil müümata pooltuhat piletit ja saamata jäänud käive ulatus 65 000 euroni

Eskelineni sõnul Estonian Airi klientidel pole põhjust muretsemiseks, sest ettevõte on stabiilses seisus. «Järgime täpselt restruktureerimiskava, mille me Euroopa Komisjonile esitasime ja  meie tegevus on olnud kooskõlas restruktureerimisplaaniga, mis näeb ette lennufirma tegevuse viimise kasumlikule alusele,» kinnitas Eskelinen.

Palo ütles möödunud nädala lõpus, et peab tõenäoliseks Estonian Airi pankrotti. See avaldus vallandas aga Estonian Airi klientide seas paanika. Tulevane minister on oma avalduse eest ka vabandust palunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles