NATO kindral hoiatab Vene vägede tungimise eest Transnistriani

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO kindral hoiatab Vene vägede tungimise eest Transnistriani.
NATO kindral hoiatab Vene vägede tungimise eest Transnistriani. Foto: SCANPIX

USA ja NATO vägede juht Euroopas kindral Philip Breedlove hoiatas eile, et Venemaa koondab Ukraina idapiiri taha massiliselt vägesid, mis on võimelised «tormama» kuni Transnistriani Ukraina edelapiiril.

Kindral Breedlove’i sõnutsi on Ukraina piirile toodud Vene väed «väga väga suured ja väga väga valmis», vahendab Financial Times.

«Nad [Transnistria] kujutavad endast järgmist kohta, kus võidakse [Venemaaga] liita vene keelt kõnelevaid inimesi,» ütles kindral.

«Kui vastav otsus vastu võetakse, on Ukraina idapiiril absoluutselt piisavalt vägesid, et tormata Transnistriani [välja],» ütles kindral Breedlove.

Rumeenia president Traian Basescu on väljendanud muret Venemaa võimaliku sissetungi pärast Moldovasse, mille territooriumil Transnistria paikneb. Basescu süüdistab Vene presidenti Vladimir Putinit plaanis panna taas kehtima kunagise Nõukogude Liidu piirid.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles