Hiina ettevõte: Eestis võiks olla Hiina kaupade jaotuskeskus

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanghai
Shanghai Foto: SCANPIX

Kontserni Shipping China rahvusvahelise direktori Sun Yan Shengi hinnangul võiks Eestist saada Hiina kaupade jaotuskeskus.

Hiinas Shanghais viibivad Eesti transpordi- ja logistikaettevõtjad püüavad veenda sealseid ettevõtjaid, et Eesti on üha võimsamaks muutuvale Hiinale vajalik ja kasulik partner, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Shipping China direktori Sun Yan Shengi sõnul võiks Eesti välja arendada tasemel ladustamiskompleksid ja saada Hiina kaupade jaotuskeskuseks kogu Skandinaavia, SRÜ ja Venemaa piirkonna jaoks. «Need on turud, kus tellijad tahavad oma Hiinast tellitud kauba ruttu kätte saada,» selgitas Sheng.

Eesti konkurentsieeliseks teiste Läänemere-äärsete sadamate ees peavad Hiina ettevõtjad ja poliitikud heas korras sadamaid, tasemel infrastruktuuri, haritud ja mõistliku hinnaga tööjõudu ning ettevõtlussõbralikku ärikliimat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles