Sandor Liive: miks ei võiks Ida-Virumaa olla järgmine Kalamaja?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eelmisel nädalal Sillamäel toimunud Eesti Energia XIII põlevkivipäeval rääkis ettevõtte juhatuse esimees Sandor Liive, et tema arvates võiks Ida-Virumaast aja jooksul kujuneda Eesti põnevamaid ja atraktiivsemaid elupaiku.

«Minu silmis on Ida-Virumaa natuke sarnane Kalamajaga. See varem pigem kehvema mainega pealinna osa on aasta-aastalt järjest populaarsemaks muutunud ja aina enam südameid võitnud. Miks mitte ei võiks Ida-Virumaa olla järgmine Kalamaja?» vahendab Liive sõnu Eesti Energia blogi.

Eesti Energia personalidirektor Gristel Tali rääkis põlevkivipäeval Ida-Virumaale lähiajal loodavatest töökohtadest.
«Ida-Virumaale toob töökohti juurde kolm olulist täna mainitud arengut. Esiteks Narva karjääris maa alla minek – 160 uut töökohta. Teiseks õlitööstuse laiendamine – ainuüksi viie aasta jooksul 185 täiendavat töökohta. Uus-Kiviõli või mõne muu uue kaevanduse avamine looks aga suurima hulga, 700-900 uut töökohta,» kirjeldas Tali.

Samas möönis ta, et pikaajaliste töösuhetega Eesti Energiast lähevad järgmisel viiel aastal pensionile ligi 200 inimest aastas. See tähendab, et ca 1000 töökohta on vaja uute inimestega täita. Seetõttu on Eesti Energia suur huvi, et noored tahaksid Ida-Virumaal elada ja neil erialadel töötada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles