Kreml kahtleb Ukraina kaupade kvaliteedis

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina tooted Tondi Selveris ja Laagri Maksimarketis.
Ukraina tooted Tondi Selveris ja Laagri Maksimarketis. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Venemaa on hakanud takistama importi Ukrainast, andes alust karta lisaks Krimmi annekteerimisele ka kaubandussõja vallandumist naabermaaga.

Nagu teatas Ukraina põllumajandusele orienteeritud konsultatsioonifirma APK-Inform, keelasid Vene tolliametnikud kolmapäeva õhtul ilma igasuguste selgitusteta kõikide Ukraina kaupade sisseveo riiki.

Neljapäeva pärastlõunaks laekus siiski raporteid kaubavoogude normaliseerumise kohta, vahendab Financial Times. Vene tolliameti selgitust mööda olevat nad «tugevdanud  kontrolli» Ukraina piiril, olles kuulnud, et üle tahetakse tuua keelatud kaupu sh relvi.

Viimase kuu jooksul on Vene toiduhügieeni amet alatasa väljastanud hoiatusi Ukrainast imporditava kauba suhtes, viidates muuhulgas sellele, et nende Ukraina kolleegid ei saa Kiievis toimunud poliitiliste muutuste tõttu korralikult töötada.

Lõppeva nädala keskel sulges Vene politsei šokolaadivabriku Lipetskis, mis kuulub Euroopa-meelsele Ukraina oligarhile Petro Porošenkole.

Ukraina põdur majandus on Venemaa impordipiirangute poolt kergesti haavatav, toonitab Financial Times.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles