Rahanduskomisjon otsustas pehmendada sigarettide aktsiisitõusu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid.
Sigaretid. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht.

Riigikogu rahanduskomisjon otsustas oma tänasel istungil algatada alkoholi-, tubaka, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse ning tubakaseaduse muutmise seaduse eelnõu, mis hajutaks tulevaks aastaks planeeritud 20 protsendi suuruse aktsiisitõusu kahe aasta peale.


Rahanduskomisjoni esimehe Taavi Rõivase sõnul on eelnõu eesmärk 2011. aastaks kavandatud sigarettide 20 protsendi suuruse aktsiisimäära tõusu hajutamine kahele aastale, et vähendada järsust hinnatõusust tulenevat salaturu kasvu ohtu.

Eelnõuga asendatakse sigarettide aktsiisi tulevaks aastaks kavandatud 20 protsendi suurune tõus 10 protsendi suuruste aktsiisitõusudega 2011 ja 2012. aastal. Lisaks määrab eelnõu, millal on tegemist käitlemiseks mittelubatud tubakatoote suure kogusega, mis aitab kaasa salasigarettide turu piiramisele.

Algataja hinnangul kasvab sigaretipaki eeldatav keskmine hind 2010 aasta 34,27 kroonilt 2011. aastal 36,73 kroonile ja 2012. aastal 39,61 kroonile. Kokku kasvab sigaretipaki keskmine hind aktsiisimäärade tõstmise tulemusena 2012. aastataks ligikaudu 16 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles