Putin laseb palga Rossija panka kanda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin kavatseb avada konto Rossija pangas, millele USA Krimmi annekteerimise tõttu sanktsioonid kehtestas.

Putinil tema enda väitel varem selles pangas arvet ei olnud, kuid ta andis keskpangale korralduse «võtta panga kliendid kaitse alla ja anda neile kõikvõimalikku abi».

Ise lubas ta esmaspäeval Rossija pangas arve avada.

«Olen varem öelnud, et kavatsen avada pangas isikliku arve. Veel enam, olen andnud administratsioonile korralduse viia mu palk sinna üle,» ütles Putin reedel ajakirjanikele.

Visa ja Mastercard lõpetasid Rossija klientidele arveldusteenuste pakkumise, kuid võimaldavad automaatidest raha välja võtta.

USA lisas neljapäeval sanktsioneeritavate nimekirja 20 seadusandjat ja kõrget valitsusametnikku. Varem oli Washington kehtestanud sanktsioonid üheteistkümnele Vene kodanikule.

Nimekirjas on Putinile lähedased isikud nagu miljardärid Gennadi Timtšenko, Arkadi Rotenberg ja Boriss Rotenberg ning Rossija pank, kus USA rahandusministeeriumi teatel hoiavad oma varasid paljud Vene tippametnikud ja presidendi lähikondlased.

Venemaa suuruselt 15. pangal on USA ametnike andmetel vara 12 miljardit dollarit ja see on «Vene föderatsiooni kõrgete ametnike isiklik pank».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles