BLRT Grupp: dividendid on aktsionäride otsustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman.
BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman. Foto: Küllike Rooväli

Ringkonnakohus jättis eile jõusse varasema kohtuotsuse, millega tühistati ettevõtte aktsionäride üldkoosoleku otsus jätta 2011. aasta eest dividendid välja maksmata.

«Otsuse tühistamine ei tähenda automaatselt seda, et äriühing on kohustatud dividende välja maksma ega ka seda, et dividendide maksmist 2011. aasta eest uuesti otsustades on aktsionärid kohustatud hääletama dividendide välja maksmise poolt,» selgitas BLRT Grupi õigusdirektor Rainer Osanik.

Kohus on öelnud, et dividendide väljamaksmise otsuste tegemisel tuleb lähtuda teadaolevatest asjaoludest, mis ettevõtte edasist tegevust mõjutavad.

«Seega olukorras, kus on ette teada äriühingu majandustegevuse tulemuste olulisest halvenemisest, oleks dividendide väljamaksmine ilmselgelt majanduslikult põhjendamatu. Sellise otsuse poolt hääletades ei käituks aktsionärid ise vastavuses hea usu põhimõttega ning kooskõlas seadusega,» märkis Osanik.

«Ettevõtte juhatus prognoosis ette majanduslikult raskete aegade saabumise üldise majanduskriisi taustal ning sellest tingituna tehti ka aktsionäridele ettepanek dividende 2011. aasta eest mitte välja maksta. Dividendide väljamaksmine oleks viinud ettevõtte 2012. aastal väga tõsistesse likviidsusraskustesse ning oleks võinud tingida ettevõtte tegevussuundade sulgemisi või varade sundmüüke,» selgitas BLRT Grupp pressiesindaja Katerina Danilova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles