Booking.com uurib Ukraina eelmise valitsusega seotud hotelle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõts.
Viktor Janukovõts. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline netireserveerimisteenus Booking.com uurib, kas Ukraina ja Krimmi hotellid võivad olla seotud Viktor Janukovõtši ja 17 ülejäänud ukrainlasega, kelle suhtes Euroopa Liit (EL) rakendab sanktsioone.

«Pooled reserveeringutest tehakse selle netikülje kaudu,» ütles Kommersandile Berdjanski ühe hotelli pressiesindaja, kelle sõnul võiks Booking.comiga koostöö lõppemine mõjuda valusalt.

Kiievi Ukraina hotellide liit ei tea enda sõnul, kellele hotellid kuuluvad, ja teeb koostööd ainult juhatustega. Ukraina Turismiliit keeldus kommenteerimast või avaldamast, kui suur osa turismiärist kuulub Ukraina eelmise presidendi lähikonnale.

Janukovõtši pojale Aleksandrile kuulub Forbesi andmetel hotell Balaklavas.

Jalta Slavjanski hotelli anonüümsust palunud esindaja kinnitas, et hotell sai netiküljelt vastava kirja ja vastas ka juba, et ei ole nende poliitikutega seotud. «Selline kiri ajas meid suurde segadusse, kuid me jätkame Booking.comiga,» ütles ta.

Kiievi Dnipro hotell ei nõustunud ütlema, kas sai sellise kirja.

Amsterdami peakorteriga ettevõte, mille andmebaasis on 425 000 hotelli üle maailma, alustas uurimist, kuna pelgas, et EL võib anda ettevõtte kohtusse sanktsioonide võimaliku rikkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles