Ragn Sells: Robbie Williamsi kontserdi prügiga tehti autut äri

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnateenuste Põhja regiooni juhataja Kalle Grents lükkas talvel Rapla kohtumajas tagasi kõik endise tööandja esitatud süüdistused ärisaladuste lekitamises ja variettevõtlusega tegelemises.
Keskkonnateenuste Põhja regiooni juhataja Kalle Grents lükkas talvel Rapla kohtumajas tagasi kõik endise tööandja esitatud süüdistused ärisaladuste lekitamises ja variettevõtlusega tegelemises. Foto: Peeter Langovits

Rapla kohtumajas rullus eile lahti ettevõtlusdraama, kus üks Eesti juhtivaid jäätmekäitlusfirmasid Ragn-Sells süüdistas oma endist teenusejuhti Kalle Grentsi töötajate konkurendi juurde ülemeelitamises.

Kui mullu augustis Robbie Williamsi kontserdil prügikastide ja välikäimlatega tegelenud Kemmerling tellis jäätmeveo Eesti Keskkonnateenustelt, mitte Ragn-Sellsilt, nägi kaotaja oma läbikukkumise taga just Grentsi sepitsust.

2012. aasta sügisel lahkus Grents Ragn-Sellsist ja asus Keskkonnateenuste Põhja regiooni juhatajaks. Ragn-Sellsi ärijuhi Agu Remmelga väitel andis Grents uue tööandja käsutusse endise firma ärisaladused: nii tööjuhendid, palgaandmed kui ka klientidega töötamise strateegia.

Hageja mitu süüdistust

Mullu suvel lahkus Ragn-Sellsist üksteise järel Keskkonnateenustesse kolm olulist töötajat – logistikajuht ja kaks müügimeest –, kelle ülejooksmise põhjuseks nimetas Remmelg Grentsi väidetavat kihutustööd.

Tagatipuks süüdistas Remmelg oma endist alluvat variettevõtlusega tegelemises. Nimelt pidi teenusejuht arendama Ragn-Sellsi klientidele vajalikke jäätmearvestusprogramme. Kuid Grents koostas ühele kliendile sellise programmi hoopis endale kuuluva ettevõtte Feldino alt.

«Põhiosa tekitatud kahjust on seotud ärisaladuse hoidmise kohustuse rikkumise või kõlvatu konkurentsi osutamisega. See on arvutatud tekkinud lisakulude, tekkinud otsese kahju ja saamatajäänud tulu liitmisel,» rääkis Remmelg.

«Hagi sisuks on meie endise keskastmejuhi Kalle Grentsi konkurentsikeelu rikkumine, ärisaladuse hoidmise kohustuse rikkumine ja kõlvatu konkurentsi osutamine, sealhulgas töötajate ülemeelitamine.»

Remmelg tunnistas, et ta kaalus kohtusse minekut pikalt, sest kõlvatu konkurentsi juhtumeid on tema sõnul raske tõestada. «Lõpuks otsustasime ette võtta kuluka kohtutee, et juhtida asjaosaliste ja avalikkuse tähelepanu eetiliselt taunitavale ja seaduse mõistes keelatud tegevusele,» lisas Remmelg.

Grents lükkas kohtusaalis kõik endise tööandja süüdistused tagasi. «Tegemist on kiusu ja näidispoomisega,» rääkis ta. «Kohtukulude ja aja säästmiseks tegin ma Remmelgale ettepaneku, et maksan neile nõutava summa ja nad jätavad mind rahule, kuid see lükati tagasi.»

Tihedas konkurentsis tegutsev Ragn-Sells korraldas viimasel paaril aastal oma tööd põhjalikult ümber, mis aga Grentsi sõnul tekitas paljudes töötajates pahameelt. Väidetavalt kehtestati jäätmefirmas töö- ja palgatingimusi nii, et inimesed seati lihtsalt fakti ette, kui neilt nõuti paberitele allkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles