IMF teatas märkimisväärsest edust kõnelustel Ukrainaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi juht Christine Lagarde.
IMFi juht Christine Lagarde. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) teatas neljapäeval märkimisväärsest edust kõnelustel Ukraina uue läänemeelse valitsusega toetusprogrammi jätkamise üle.

«[IMF-i] missioon on teinud märkimisväärseid edusamme kõnelustel Ukraina võimudega poliitika üle, mis viiks riigi majandusreformi, kindla juhtimise ja jätkusuutliku kasvu teele, kaitstes samas vaeseid ja haavatavaid,» ütles IMF-i missiooni juht Nikolai Georgijev avalduses.

Kõnelused Rahvusvahelise Valuutafondiga on Kiievi jaoks ülitähtsad, sest Ukraina saab Euroopa Liidult esimese toetussumma pärast kokkuleppele jõudmist IMF-iga.

Euroopa Komisjoni rahandusvoliniku Olli Rehni sõnul otsustas komisjon kolmapäeval teha ettepaneku eraldada Ukrainale finantsabina üks miljard eurot keskpika perioodi laenudena.

«Oleme valmis eraldama esimesed 100 miljonit eurot niipea, kui jõutakse kokkuleppele IMF-iga,» sõnas ta.

Euroopa Ülemkogu kiitis miljardi dollari suuruse abipaketi heaks 6. märtsil. Abipakett vajab veel EL-i Nõukogu heakskiitu.

Euroopa Liit osutab Ukrainale abi ka olemasoleva 610 miljoni euro suuruse paketi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles