Eesti noored ettevõtjad saavad tänasest taotleda ELi stipendiumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gloria Lorenzo-Lerones juhib Erasmus for Young Entrepreneurs programmi üle Euroopa
Gloria Lorenzo-Lerones juhib Erasmus for Young Entrepreneurs programmi üle Euroopa Foto: Erakogu

Täna kuulutati Erasmus for Young Enterpreneurs programmi raames Eestis välja taotlusvoor, mis pakub vähem kui kolme-aastase kogemusega ettevõtjatele võimalust sõita üheks kuni kuueks kuuks mõnda Euroopa riiki oma äri üles ehitama ja saada programmist elamisrahaks igakuiselt kuni 1100 eurot.

«See programm on Euroopas tegutsenud juba mitu aastat, kuid Eestisse laieneti tõsisemalt alles nüüd,» selgitas programmi üheks Eestipoolseks partneriks oleva Marketingi Instituudi juht Anu-Mall Naarits. «Alates tänasest kuni 23. aprillini ootame noortelt ja visiooniga ettevõtjatelt avaldusi ja äriplaane, millest valime välja need ligi 30 ettevõtjat, kes saavad kuni pooleks aastaks sõita oma toodetele otsima uusi turge või uusi allhankijaid mõnda Euroopa riiki ja saavad kogu selle aja jooksul osa elamiskuludest programmi poolt tasutud.»

Naarits märkis, et ennekõike oodatakse programmiga liituma neid ettevõtjaid, kel tänaseks juba olemas oma eristuv toode või vähemasti prototüüp ning soov seda ka mõnel meist suuremal Euroopa turul testida. «Erasmus for Young Enterpreneurs on programm, mis soovib kultuuride ja piiride üleste suhete abil aidata Euroopas esile kerkida eredatel ja ambitsioonikatel äriinimestel, kelle ideed muudaks maailma,» lausus ta.

Naarits selgitas, et programmi pääsevate ettevõtjate arv ei ole kindlaks määratud ning sõltub paljuski sellest, kui mitmeks kuuks teise riiki sõidetakse. «Kuigi maksimumaeg on pool aastat, siis arvame täna, et aktiivsele ja oma aeg hindavale ettevõtjale peaks piisama ka 1-2 kuust teises riigis elamisest.»

Programmi avamisega seotult viibis täna Tallinnas ka Gloria Lorenzo-Lerones, kes juhib Erasmus for Young Entrepreneurs programmi üle Euroopa. Leronesi sõnul osaleb programmis aastas ca 700 noort ettevõtjat üle Euroopa ning selle laiem mõte on innustada eurooplasi rajama oma äri ja edendama rahvusvahelisi suhteid. Lerones tutvustas ka mitmeid selle programmi edulugusid, kus eri riikide eri valdkondade ettevõtjad on kohtudes loonud täiesti uusi rahvusvahelisi ärisid ning võtnud tööle inimesi. Just töökohtade tagamine on ka programmi üks suuremaid eesmärke, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles