Sampo Life muutis nime Mandatum Lifeks

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandatum Life Insurance Baltic SE logo.
Mandatum Life Insurance Baltic SE logo. Foto: Mandatum Life Insurance Baltic SE

Sampo Life Insurance Baltic tugevdab uut äristrateegiat ja võttis alates juuli algusest uueks ärinimeks Mandatum Life Insurance Baltic SE.

Nime vahetamise peamine põhjus on emaettevõtte Mandatum Life Insurance Company Limited (Soome) varahaldusele suunatud strateegia kasutusele võtmine Balti riikides.

Juba paar aastat tagasi keskenduti Baltikumi ettevõttes investeerimislahenduste pakkumisele elukindlustuse kaudu, juulikuust alates aga kuulub ühtne äristrateegia terves Mandatum Life grupis ühe nime alla.

«Mandatum Life on Põhjamaade finantsturgudel väga tugev kaubamärk, mida hinnatakse laitmatu reputatsiooni, heade finantstulemuste ja tugeva kapitaliseerituse tõttu,» selgitas Baltikumi ettevõtte juhatuse esimees Imre Madison.

Mandatum Life’i kaubamärgi investeerimislahendusi on ettevõte Madisoni sõnul Eesti, Läti ja Leedu era- ning äriklientidele pakkunud alates 2008. aasta sügisest.

«Kuna tänavu märtsis lisandusid klientidele pakutavate teenuste hulka ka Mandatum Life’i varahaldusteenused, siis nüüd hakkamegi loogilise sammuna kasutama emaettevõtte nime nii äri- kui ka turundusnimena kogu Baltikumis.»

Klientidele ja koostööpartneritele, kellel on Sampo Life’iga sõlmitud lepingud, ei too nimevahetus kaasa mingeid muudatusi lepingute sisus. Kõik lepingud kehtivad edasi senistel tingimustel. 

Lisaks varahaldusele ja mitmesugustele investeerimislahendustele pakub Mandatum Life endiselt ka regulaarse rahakogumise lahendusi ja finantsriske maandavaid traditsioonilisi elukindlustusteenuseid.

Mandatum Life kuulub Põhja-Euroopa olulisse finantskontserni Sampo Grupp, mille investeerimis­portfelli varad ulatuvad ligikaudu 18 miljardi euroni.

Sampo kontserni tegevus jaguneb kaheks peamiseks suunaks: Mandatum Life pakub investeerimis- ja varahalduslahendusi ning elukindlustus­teenuseid Soomes ja Balti riikides, If P&C Insurance Company aga on Põhjamaade ja Baltikumi juhtiv kahju- ja varakindlustusselts.

Sampo Grupp on ka Nordea pangandusgrupi suurim aktsionär.

Mandatum Life’i alustas Eestis tegevust 1999. aastal AS Sampo Elukindlustuse nime all.

Baltikumi organisatsioon SE Sampo Life Insurance Baltic loodi aastal 2007 ja nimi muudeti Mandatum Life Insurance Baltic SE’ks 01.07.2010.

Ettevõtte kliendivarade maht ulatus möödunud aasta lõpu seisuga 1 859 miljoni kroonini ja lepingute arv ulatus 41 185ni.

Investeerimiskindlustuse turuosa ulatus ettevõttel tänavuse aprilli seisuga Baltikumis 40,9 protsendini ja  Eestis 54,9 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles