Uus valitsus lubab vähendada põlevkivi kaevandamist

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ojamaa kaevandusest väljub põlevkivi konveierlinti mööda.
Ojamaa kaevandusest väljub põlevkivi konveierlinti mööda. Foto: Meelis Meilbaum

Sotsiaaldemokraatiliku erakonna ja Reformierakonna värskelt sõlmitud koalitsioonileppes lubatakse analüüsida põlevkivi kaevandamismahu vähendamist 15 miljoni tonnini ja välistatakse kaevandamismahu suurendamine üle 20 miljoni tonni aastas.

Jätkame säästliku põlevkivikasutuse arengukava 2016+ koostamist, paneme selle avalikule arutelule ja võtame vastu, luues seeläbi selge raamistiku nii keskkonna kaitsmiseks kui põlevkivitööstuse arendamiseks, märgivad koalitsioonipartnerid leppes.

Koalitsioonipartnerid lisavad, et kavas on hoidume Virumaa elukeskkonda negatiivselt mõjutava põlevkivi kaevandamismahu paisutamisest võrreldes kehtivate kaevandamislubadega.

Leppes seisab, et kavas on analüüsida arengukava koostamisel põlevkivi kaevandamismahu vähendamist 15 miljoni tonnini ja välistada kaevandamismahu suurendamise üle 20 miljoni tonni aastas.

Arvestame kaevandamismahtu puudutava otsuse tegemisel looduse hoidmise, töökohtade säilitamise ja majanduse arendamise vahelise tasakaalu leidmise vajadusega, lisavad partnerid.

Riigikontroll avaldas täna auditi, mille järgi on riigil seni põlevkivi arengukava eesmärgid täitmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles