Valitsus katab meremuuseumi võla Nordeconi ees

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus otsustas täna eraldada valitsuse reservist kultuuriministeeriumile 1,4 miljoni eurot Eesti kaubandus-tööstuskoja arbitraažikohtu otsuse täitmiseks.

Nordecon AS esitas arbitraažikohtule hagi seoses Eesti Meremuuseumi Tallinna Lennusadama vesilennukite angaaride rekonstrueerimise hankega, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Eesti Meremuuseumi 2014. a eelarves ei ole arvestatud arbitraažikohtu otsusega välja mõistetud summadega. Tegemist on Eesti Meremuuseumi jaoks ettenägematu kuluga.

Summade planeerimist õigesse aastasse raskendas ka arbitraažikohtumenetluse pikem kestvus esialgsest teadmisest. Arvestatud kuue kuu asemel kestis menetlus ligi 2 aastat.

Eesti Meremuuseum leiab oma majandustegevusest teenitavast tulust vahendid kuue kuu viivise nõude 103 347 eurot ja igapäevaselt lisanduva viivise katmiseks.

Eesti Meremuuseumi Lennusadama angaaride rekonstrueerimine algas 2010. aastal. Lennusadam avati 2012. aasta maikuus ning tänaseks on muuseumis käinud üle 600 000 külastaja. Vesilennukite angaaride rekonstrueerimise riigihanke esialgne maksumus oli 6,76 miljonit eurot.

26. veebruaril tegi arbitraažikohus otsuse Nordeconi ja Eesti Meremuuseumi vahelises vaidluses Lennusadama lisatööde maksumuse üle. Nõuete kogusumma oli 3,4 miljonit, millest arbitraažikohtu otsuse kohaselt peab Eesti Meremuuseum Nordeconile tasuma 1,54 miljonit eurot.

Vaidlusalused tööd hõlmasid rekonstruktsioonimahu suurenemist, tõstandvärvate ehitust ja lisatöödest tulenevat üldkulude kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles