Tööstustoodangu tootjahinnad langesid

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi vähenes 2014. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 0,4 protsenti ja võrreldes 2013. aasta veebruariga 0,9 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas veebruaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning ehitusmaterjalide tootmises, samuti hindade tõus puittoodete tootmises, teatas statistikaamet.

2013. aasta veebruariga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, elektroonikaseadmete tootmises ning mäetööstuses, samuti hinnatõus puittoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi kasvas 2014. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 0,3 protsenti ja võrreldes 2013. aasta veebruariga vähenes 2,3 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid veebruaris keskmisest enam naftasaaduste, toormetsa ja puittoodete hinnad, samas langesid elektrienergia, ehitusmaterjalide ja toiduainete hinnad.

Impordihinnaindeksi vähenes 2014. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 0,6 protsenti ja võrreldes 2013. aasta veebruariga 2,7 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid veebruaris keskmisest enam elektrienergia, rõivaesemete ja elektroonikatoodete hinnad, samas tõusid keskmisest enam ehitusmaterjalide, puidu ja puittoodete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles