Hispaanias oli mullu erakordselt hea veiniaasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane vein.
Punane vein. Foto: Toomas Huik / Postimees

Parajalt vihma ja päikest aitas Hispaanial kasvatada eelmisel aastal erakordselt hea viinamarjasaagi, millest valmistati 50 miljonit hektoliitrit ehk 6,7 miljardit pudelit veini, mis on 41 protsenti rohkem kui 2012. aastal, teatas riigi põllumajandusministeerium.

Sellega edestas Hispaania Itaaliat ja Prantsusmaa. Itaalia veinitoodang oli esialgseil andmeil 47 miljonit hektoliitrit ja Prantsusmaa veinitoodang 42 miljonit hektoliitrit. Täpsemad andmed avaldab rahvusvaheline veinitootjate organisatsioon mais.

Spanish Wine Market Observatory direktor Rafael del Rey selgitas, et Hispaanias on hulk aastaid tegeldud viinamägede hooldamisega ja see on aidanud suurendada saagikust. Kui 25 aastat saadi hektari kohta 17 hektoliitrit, siis nüüd on see tõusnud 50 hektoliitrile.

Kuid Norra kõrval on Hispaania Euroopas väikseima veinitarbimisega elaniku kohta, ütles Hispaania veiniliidu peasekretär Pau Roca. Kui veel kaheksa aastat tagasi tarbiti suurem osa veinist Hispaanias, siis nüüd tuleb suur osa veinist eksportida. Viimasel kahel aastal on eksport ületanud kodumaist tarbimist kaks korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles