Rahandusministrid soovitavad Eesti eurotsooni liikmeks võtta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eurotsooni rahandusministrid soovitavad tänaõhtusel kohtumisel võtta Eesti eurotsooni liikmeks 1. jaanuarist 2011.

Eesti eurotsooni vastuvõtmise hääletus toimub kvalifitseeritud häälteenamuse alusel ning homme teavitab eurogrupp oma otsusest Euroopa Liidu rahandusministreid, kust liigub soovitus Eesti eurotsooni liikmeks võtta edasi Euroopa Ülemkogule, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Otsustusprotsess Brüsselis lõpeb 13. juulil, kui Euroopa Liidu rahandusministrid fikseerivad Eesti krooni lõpliku kursi euro suhtes.

Eurogrupi tänaõhtuse otsuse eelnõus on kirjas, et Eesti valitsus peaks ajama mõistlikku eelarvepoliitikat ka headel aegadel, et sisetarbimine põhineks ennekõike majanduses reaalselt toodetud väärtustel, mitte laenurahal.

Eurogrupp soovitab valitsusel näiteks kaaluda ka maksutõuse, kui peaks tekkima vajadus vältida uut laenurallit ja selle baasilt tekkinud hinnatõusu ning kutsuda kodanikke üles säästlikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles