Vare: transpordiministri koha loomine ei lahendaks probleeme

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare.
Raivo Vare. Foto: Toomas Huik

Endine transpordiminister Raivo Vare on skeptiline uue valitsusliidu plaani osas taastada trasnpordiministri ametikoht ning leiab, et olemasolevate probleemide lahendamiseks ei ole vaja uut ministeeriumi luua.

«See on nagu tuntud Krõlovi valmis - pillimehi võib ju ümber istuda, ega nad sellest paremini mängima ei hakka,» kommenteeris Vare Postimehele.

Küsimus ei ole Vare sõnult pelgalt uue ministrikoha loomises, vaid selles, mis seal taga on, kes seda kohta täitma hakkab, milleks seda vaja on ja mismoodi struktuurid üles ehitatakse.

Vare hinnangul võib selle taga olla lihtsalt soov luua uus poliitiline ametikoht ja «järjekordselt keegi kuhugi ära paigutada». Ta lisas, et sellisel juhul tuleks eelkõige vaadata personaaliat, mitte hakata ühe inimese pärast struktuure muutma.

«Kui millegipärast ei saadud selle töölõiguga hakkama, siis see ei tähenda, et probleemi lahendaks uue ministeeriumi loomine. Tuleks hoopis tegeleda küsimusega, miks on transpordi valdkond tagaplaanile jäänud ja vajadusel luua näiteks abiministri koht,» pakkus Vare.

Abiministri koha loomine oleks Vare sõnul ka praeguses õigusraamistikus võimalik ning keegi ei keelaks seda luua. «Uue ministeeriumi vajalikkuses olen aga skeptiline,» lisas ta.

Võimu- ja rahaküsimustega lõpusirgele jõudnud uue valitsusliidu läbirääkijad annavad täna õhtul teada ka ministriportfellide jaotamisest, Postimehe andmetel võib juurde tulla transpordiministri koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles