Liisingfirmad oma klientidelt müügimaksu veel ei küsi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Hääl.
Reet Hääl. Foto: Toomas Huik.

Eesti Liisingühingute Liidu tegevjuhi Reet Hääle teada ei küsi ükski liidu kuuest liikmesfirmast hetkel oma klientide käest Tallinna linnavalitsuse poolt kehtestatud müügimaksu.


Hääle sõnul on liit saatnud Tallinna linnavalitsusele 3. juunil järjekordse kirja, mis sisaldab kuus lehekülge spetsiifilisi küsimusi, kuidas ühes või teises situatsioonis maksu arvestada, kas arvestada ja kas on võimalik müügimaksu ka tagasi arvestada.

Tema sõnul tegi liisinguühingute liit oma kirjas linnavalitsusele ka ettepaneku kohtuda, sest see oleks operatiivseim viis tõe selgitamiseks ning lahenduste leidmiseks.

Postimees kirjutas üle-eelmisel nädalal, et 1. juunist kehtima hakanud Tallinna müügimaks külvab segadust liisingfirmade seas ja välistatud pole see, et autoliisingu sõlminud kliendil tuleb hakata tasuma ka 1-protsendist müügimaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles