Nafta hind võib lähiajal vajuda selle aasta rekordmadalale tasemele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuutornid
Naftapuutornid Foto: SCANPIX

Toornafta hind vajus Aasia turgudel täna alla 70 dollari piiri, analüütikute sõnul rikkus investorite meeleolu USA kehv tööturu statistika.

New Yorgi futuuridelepingu peamise nafta (light sweet crude) hind juulilepingutes kukkus 1,82 dollari võrra 69,69 dollarini.

Londonis odavnes Põhjamere Brenti hind juulilepingutes 1,46 dollarit 70,63 dollarini.

«Nafta hinnad on täna hommikul jätkanud allapoole vajumist ja see on kooskõlas ka Aasia aktsiaturgudega, mis on samuti kukkunud,» kommenteeris Victor Shum energiakonsultatsioonide firmast Purvin & Gertz.

Spetsialisti ennustuse järgi võib barreli hind vajuda lähipäevil alla selle aasta rekordiliselt madalat taset ehk mais fikseeritud 67,90 dollarit.

Naftaturge ja aktsiabörse rõhub Ühendriikide tööturu statistika, mis valmistas tõsist pettumust. Turud läksid reedel langusesse, kui selgus, et mais tekkis oodatust vähem töökohti, sest loodetud 500 000 asemel tekkis neid 431 000.

Pettumust valmistanud raport tõstatas küsimuse USA majanduse kosumise tugevusest.

Shumi sõnul veavad aktsiabörse ja naftaturge alla kartused Kreeka finantskriisi võimalikust levimisest teistesse euroala riikidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles