Eesti palub EL-il täpsustada lennuühenduste riigiabireegleid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air.
Estonian Air. Foto: Toomas Huik

Eesti tahab, et Euroopa Liit (EL) täpsustaks lennundussektori riigiabiga seonduvaid reegleid, et tagada lennuühendused ka kriisisituatsioonides.

Euroopa Liidus käib riigiabi raamistiku ajakohastamine ning sellega seoses tõstatas Eesti reedesel transpordiministrite kohtumisel Brüsselis küsimuse praeguste riigiabireeglite mõjust väikeste Euroopa Liidu äärealariikide transpordiühendustele, ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõunik Rasmus Ruuda BNS-ile.

«Eesti juhtis tähelepanu transpordisektori erilisele tähtsusele Euroopa Liidu äärealade ja keskuste ühendamisele ning lennunduse olulisusele liidu äärealadel. Sellest tulenevalt esitas Eesti üleskutse lahenduste leidmiseks riigiabiraamistikus, mis tagaksid ka kriisiolukordades lennuühendused Euroopa Liidus,» rääkis Ruuda.

«Komisjon vastas, et nõustub Eesti teemapüstitusega ning vajadusega alustada läbirääkimisi lahenduse leidmiseks. Olulisim on austada riigiabi reeglite aluspõhimõtteid,» rääkis Ruuda ja lisas, et Eesti tõstatatud küsimus leidis toetust ka teiste liikmesriikide seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles