Leedu suurendab Venemaa nõudel toiduaineekspordi kontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha.
Liha. Foto: SCANPIX

Leedu karmistab Venemaa nõudel eksporti minevate toiduainetete kontrollimist Klaipeda sadamas, ütles Leedu toidu- ja veterinaarameti direktor Jonas Milius.

«Meil tuleb muuta seadusi ning karmistada kontrollinõudeid ja koordineerida tegevust Venemaa veterinaarameti Rosselhoznadzoriga,» ütles Milius BNS-ile.

Kuna Venemaal on olnud etteheiteid toiduainete käitlemisega Klaipeda sadama stividorfirmas Klaipedos Smelte, siis oli selle firmade terminalide töö mitu päeva peatatud, mille jooksul viidi läbi põhjalik kontroll.

Inspektorid tegid kindlaks, et Vietnamist saabunud kalal oli Venemaale sisseveoluba, mis aga oli kaotanud kehtivuse, kui see kala jõudis Venemaale. Venemaa esitas seetõttu Leedule süüdistuse, nagu võimaldaks see kolmandate maade keelatud kala sisse tuua. Venemaa avastas 200 tonni Vietnami kala, kuid kahtlustas, et Klaipedos Smelte kaudu tuli sisse tegelikult 500 tonni kala.

Milius ütles, et niisuguseid arusaamatusi tahetakse tulevikus vältida.

Klaipedos Smelte käitleb külmutatud kala, linnuliha ja muud liha, mis saabub USA-st, Ladina-Ameerikast ja Põhja-Euroopast ning saadetakse edasi Keks-Aasiasse, Valgevenesse, Ukrainasse ja teistesse riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles