Efektiivsusterminaatori soovitus eestlastele: hakake oma peaga mõtlema

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esselte tootmise efektiivistamise juht James Booth esines neljapäeval Pärnu Tarneahela konverentsil.
Esselte tootmise efektiivistamise juht James Booth esines neljapäeval Pärnu Tarneahela konverentsil. Foto: Urmas Kamdron

Maailma juhtivale bürootarvete tootjale Esseltele edu toonud efektiivsussüsteemi vedajad õpetasid Pärnus kümnetele Eesti  ettevõtlusjuhtidele, kuidas teha viie minutiga seda, mida varem tehti kolme päevaga.

Eestlased võiksid Euroopa turgudel olla senisest palju edukamad, kui hakkaksid võõraste ideede kopeerimise asemel ise loovalt mõtlema, rõhutas Esselte tootmise timmimise juht James Booth. Pärnu Tarneahelakonverentsi peaesinejad tutvustasid neljapäeval ja reedel Jaapani tööstusgigantidelt Ameerikasse kandunud tootmise ja juhtimise timmimise süsteemi Lean.

Mida peavad eestlased oma mõtteviisis muutma, et saavutada ettevõtluses edu?

Kõige parem viis millegi saavutamiseks on see, kui hakata asju tegema. Olen veendunud, et eestlased suudavad tegutseda ja teha.

Kas peab paika, et eestlaste suurim probleem on suletus, mistõttu ei peegeldata tagasi oma mõtteid ja tundeid, kas sõnumid üldse jõudsid kohale?

Minu kogemus Eestiga alates 2006. aastast näitab, et paljud inimesed alates töölisest kuni juhini ei usu, et asjade paremaks muutmine on võimalik ja et just nemad suudavad seda teha. Võibolla tuleb see vähesest enesekindlusest.

Kui ma näitan inimestele oma arvutis neid asju, siis nad küsivad, et kas nad võiksid saada minu ideedest ja dokumentidest koopiat. Inimesed üllatuvad väga, kui ma keeldun. Kuid mina ei soovi, et nad minu mõtteid kopeerima hakkavad. Mina tahan, et nad kasutaksid oma kujutlusvõimet. Mina saan ainult näidata, kuidas seda teha.

Nii et eestlastele ei meeldi mõtelda, neile meeldiks kopeerida?

See hinnang on olukorrale väga lähedane. Midagi sarnast olen kohanud ka Hiinas. Minu eesmärk on saavutada olukord, et inimesed oleksid veendunud, et nad teevad endast parima, mida nad suudavad.

Mida te olete teinud, et panna oma Eesti kolleege mõtlema, andma tagasisidet?

Ma olen väga raske isiksus ja ma annan oma kolleegidele ka väga raskeid ülesandeid. Ma ei palu, et nad puudutaksid sõrmedega lage oma pea kohal vaid seda, et nad puudutaksid järgmise korruse lage. Inimesi tuleb lükata, siis nad hakkavad liikuma. Samuti tuleb näidata, et asjad on võimalikud. Inimene peab suutma endale öelda, et ma pean olema parim. Ainult nii muutub ka sinu ettevõte paremaks.

Kuidas on võimalik muuta töötajat, kes pole oma ametist huvitatud, kes ignoreerib korraldusi ja firma eesmärke?

Töötajate kasvatamisel tuleb kasutada samu meetodeid nagu laste kasvatamisel. Sa pead esmalt minema inimese juurde, sa pead muutma asja lihtsaks, sa pead olema kannatlik. Mina olen väga õnnelik, sest alustasin ettevõttes Stanley Works lihttöölisena, valmistasin tööriistu. Kui ma hiljem sain oma ülikoolikraadid, siis oli mul väga lihtne mõista inimest, kelle kõrval seisab nn suur poiss ja jagab korraldusi. Mina püüan ennekõike inimesi aidata.

Kas näiteks Soome ettevõtteid peetakse Eesti omadest efektiivsemaks just tõhusamate kaksastme juhtide tõttu?

Kõik ettevõtted on liiga erinevad, et teha selliseid üldistusi. Veel mõned aastad tagasi oli Saksamaal levinud arvamus, et poolakatega poel hea asju ajada, sest poola töölised on laisad.

Mitte keegi ei ärka hommikul ülesse mõttega, et näe, kui halb isiksus ma olen. Asjad on sageli nii, nagu nad paistavad, sest asju on lihtsalt valesti tehtud.

Eestil on praegu võimalus teha Euroopa turul suuri tegusid, kui ennast suurtele eesmärkidele häälestatakse. Suurim viga, mida võidakse teha, on see, kui ei tehta mitte midagi. Mina räägin oma inimestele, et parem tehke vigu, aga alati tehke midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles