Kollektiivsuhete eelnõu läheb uue koalitsiooniga uuesti läbi arutamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson
Peep Peterson Foto: Postimees.ee

Täna ennelõunal kinnitasid nii Taavi Rõivas kui ka sotsiaaldemokraatide esindaja Eiki Nestor telefonikõnes ametiühingute keskliidu esimehele, et ametiühinguid ärritanud kollektiivsete töösuhete seaduse eelnõu arutatakse tööturu partneritega uuesti läbi ja leitakse kõigile sobiv tasakaal, teatas liit.

Peaministri kandidaat Taavi Rõivas lubas telefonivestluses eelnõule ka Riigikogus igati kaasavat menetlust ja kinnitas, et paanikaks pole põhjust.

Ametiühingute juht Peep Petersoni sõnul on töötajate esindajad uuest arutelust väga huvitatud ning soovivad, et läbirääkimislaua taga oleks lisaks tööandjatele ja ametiühingutele kindlasti esindatud ka mõlemad koalitsioonipartnerid.

«Kuni uus koalitsioon ametisse asub ja eelnõu suhtes otsused langetab, säilitame häireolukorra ja kogume oma taotlustele toetust Eestis ja välismaal. Oleme jätkuvalt veendunud, et rahvusvaheline järelevalvemissioon aitab lahendada mitmeid vaidlusküsimusi ja see on igal juhul vajalik,» tõdes Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles