Pro Kapital müüb 35 protsenti tütarettevõttest Marsi Elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pro Kapital.
Pro Kapital. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

AS Pro Kapital Grupp kontserni kuuluv äriühing AS Tondi Kvartal sõlmis eile müügilepingu oma tütarettevõtte OÜ Marsi Elu vähemusosaluse müügiks finantsinvestorile, teatas kontsern börsile.

Müügilepingu kohaselt võõrandab AS Tondi Kvartal 35% OÜ Marsi Elu osadest äriühingule COMBRIMAT Limited, misjärel jääb AS-le Tondi Kvartal kuuluma 65% OÜ Marsi Elu osakapitalist.

OÜ Marsi Elu tegevusvaldkonnaks on kinnisvaraarendus ja majandustegevuseks on Tallinnas Tondi Elukvartalisse rajatava Marsi 3, 3a ja 3b korterelamu arendustegevus.

Osaluse võõrandamise eesmärgiks on kaasata Marsi 3, 3a ja 3b korterelamu arendustegevusse finantsinvestor.

Osade müügihind on 3500 eurot, mis vastab võõrandatavate osade nimiväärtusele ja OÜ Marsi Elu võõrandatavatele osadele langevale omakapitalile äriühingu asutamise hetkel. Osade müügihind tuleb tasuda enne osade omandiõiguse üleandmist.

Ostja kohustuseks on enne osade omandiõiguse üleandmist anda OÜ-le Marsi Elu omanikulaenu summas 1 000 000 EUR, tagasimakse tähtajaga 5 aastat ja intressiga 5% aastas. Laen on tagamata.

OÜ Marsi Elu on enne osade müügilepingu sõlmimist omandanud kontsernisisese tehinguga AS-lt Tondi Kvartal Marsi 3, 3a ja 3b korterelamu arendamiseks vajaliku majandusüksuse osa sh korterelamu arendamiseks vajaliku kinnistu kaasomandiosa ja korteriomandite müügiks sõlmitud tingimuslikud müügilepingud. AS Tondi Kvartal kui OÜ Marsi Elu osanik on andnud OÜ-le Marsi Elu tagamata laenu summas 1 850 000 EUR vastava majandusüksuse osa omandamiseks. Laen on antud tähtajaga 5 aastat ja intressiga 5% aastas.

Osaluse võõrandamine ei oma mõju AS Pro Kapital Grupp tegevusele, kuna osalus võõrandatakse sissemakstud osakapitali osale vastavas nimiväärtuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles