Ilves: ma ei tea, kuidas Eesti nii edasi läheb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves avaldas tänasel Tööandjate keskliidu aastakonverentsil nördimust, et head inimesed Eestist ära aetakse.

«Ma olen juba aastaid muretsenud, et on raske saada häid inimesi Eestit teenima. Ma olen küsinud ja intervjueerinud inimesi, kui mul on vaja olnud esitada kedagi tähtsale kohale, ja aina enam muutub see raskemaks,» rääkis Ilves.

Tema sõnul räägivad inimesed, et nad tuleksid küll, aga ei taha seda läbi teha. «Ma ei taha, et minu pere peab kannatama seda sõimu, neid väljamõeldisi, neid kommentaare. Ma ei taha seda ise, saati minu lapsed. Mul on au, et te pakkusite mulle sellist võimalust, aga ma ei taha seda läbi teha,» kirjeldas Ilves sõnu, millega paljud kandidaadid talle loobumist põhjendavad.

Ilves ütles Siim Kallase valitsuse moodustamisest loobumisele viidates, et eile kaotasime jälle viimase sajandi vältel Eesti edule pühendunud mehe, kelle aususes ja siiruses head teha pole ta kunagi kahelnud.

«Ma ei ole kunagi arvanud, et ta on pätt, suli või ebaaus või et ta oleks petnud Eesti riiki. See mis nüüd juhtus, teeb mind väga kurvaks, kuna see on osa laiemast probleemist, mis puudutab meie töökäte kadumist,» sõnas Ilves.

Ta laiutas käsi ning lõpetas kõne: «Ma ei tea, kuidas Eesti nii edasi läheb. Ma tõesti ei tea, kust me saame neid häid inimesi. Ja see on kõik, mida ma suudan öelda. Aitäh!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles