Poleemikat tekitanud streigiseadus sai valitsuselt heakskiidu

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus seadus paneb streigiga seonduvad reeglid konkreetsemalt paika.
Uus seadus paneb streigiga seonduvad reeglid konkreetsemalt paika. Foto: Tairo Lutter

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks meedias palju poleemikat ja ametiühingutele meelepaha tekitanud niiöelda streigiseaduse.

Eelnõu ühendab endas 1993. aastal jõustunud kollektiivlepingu seaduse ja kollektiivse töötüli lahendamise seaduse temaatikad.

Eelnõu reguleerib muu hulgas kollektiivlepingu sõlmimise ja lõppemisega seonduvat, kollektiivse töötüli lahendamist, töökatkestuse (streigi, hoiatusstreigi, toetusstreigi ja töösulu) korraldamist, minimaalse teenuse kokkuleppimist töökatkestuse korral ja riikliku lepitajaga seonduvat.

Kollektiivlepingu ja kollektiivse töötüli lahendamise seaduse eelnõu eesmärk on luua kaasaegne, sotsiaalmajanduslikke olusid arvestav regulatsioon, mis loob sobiva õigusliku raamistiku kollektiivläbirääkimisteks ja kollektiivsete töötülide lahendamiseks,  vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Eelnõu on sotsiaalministeeriumi hinnangul põhiseadusega ning Eestile siduvate rahvusvaheliste kohustustega kooskõlas ja toob kaasa paranenud õigusselguse ja lahendab praktikas kerkinud probleemid.

Vastuolude kõrvaldamiseks põhiseadusega, millele on tähelepanu juhtinud õiguskantsler, on eelnõus muudetud ja täpsustatud toetusstreigist etteteatamise ning kollektiivlepingute laienemise korda. Kehtiva korra kohaselt tuleb kavandatavast toestusstreigist ette teatada kirjalikult vähemalt kolm päeva. Eelnõu näeb ette, et toetusstreigist peab ette teatama vähemalt 5 tööpäeva.

Ametiühingute hinnangul on aga endiselt tegemist ebademokraatliku ja majandusele kahjuliku eelnõuga ning nad kutsuvad valitsust ja kõiki parlamendierakondi ükshaaval eelnõust distantseeruma.

Dokument ei ole sündinud kokkulepete teel. Partnerite arvamustest, eksperthinnangutest ja hoiatustest on julgelt üle sõidetud, märkis ametiühingute keskliit oma avadluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles