Vaata, mida hindavad eestlased töökoha valikul enim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

CV Keskuse iga-aastasest ihaldusväärseima tööandja uuringust selgusid ka peamised aspektid, mida eestlased töökoha valikul enim hindavad.

Uuringust selgus, et eestlastele on töökoha valikul olulisimad enim soovitud tasemel töötasu (37%), võimalused erialaseks arenguks (29%), meeldiv kollektiivi (11%) ning sobilikud töötingimused (10%).

Meestele on töökoha valikul tähtsaimal kohal palganumber. Naised hindavad meestest kõrgemalt aga erialast arengut ning sobilikke töötingimusi. Noored peavad tähtsamaks erialast arengut ning meeldivat kollektiivi.
Kokku osales uuringus 4083 vastajat üle Eesti erinevatest töövaldkondadest, neist 94 protsenti olid vanuses 20-59 ning 74 protsenti olid palgatöötajad või vabakutselised.

Eesti ihaldusväärseima tööandja tiitli, mis oli viimased kaks aastat läinud Eesti Energiale, haaras seekord võidukalt endale Skype Technologies. Skype puhul hinnati lisaks töötasule, töötajate väärtustamisele, heale töökeskkonnale ja kolleegidele ka ettevõtte innovaatilisust ja sportimisvõimalusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles