EASi uus juht: mu esmane ülesanne on luua stabiilsust

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Rannamäe
Andres Rannamäe Foto: EAS

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) värskelt valitud juhi Andres Rannamäe sõnul on tema esmaseks üesandeks püüda stabiilsust, tasakaalu ja selgust luua.

«Mul on raske kommenteerida, et millest ajendatud need mõningad juhtimissegadused olid, aga aga minu esmane ülesanne on püüda stabiilsust, tasakaalu ja selgust luua,» kommenteeris Rannamäe Postimehe majandustoimetusele.

«See on organisatsiooni sissepoole suunatud tegevus ning lähinädalad kuluvad kindlasti sellele,» lisas ta. «Stabiilsuse saavutamine võtab veel natuke aega ja üleminekud kestavad, aga ei  tohiks enam tulla selliseid ärevust tekitavaid sõnumeid.»

Suuremas plaanis rääkides ütles Rannamäe, et järgmise rahastamisperioodi võtmesõnadeks on tema nägemuses suurem fookus ja sihipärane vahendite suunamine. «See võiks pigem tuua mastaabi efekti. Kui igale poole ja natukene anda, siis see lõpuks kulub ära ja sellest ei jää nagu efekti järgi,» selgitas ta.

See võib Rannamäe sõnul tunduda küll natukene ebaõiglane mõne väiksema toetuse saaja suhtes, kuid samas oleks see uue juhi hinnangul Eesti riigi huvides. «Majanduse toetamisele ja konkurentsivõime tõstmisele võib fookuse suunamine teatud valdkondadesse kaasa aidata.»

Rannamäe rõhutas ka virtuaalse ja reaalmajanduse vahel tasakaalu loomise vajadust. «Prioriteetsele info- ja kommunikatsiooni valdkonnale tuleks juurde tuua ka materjali- ja inseneriteadust. Ka meditsiini- ja biotehnoloogia valdkonnas on potentsiaali,» märkis Rannamäe.

Julgus kandideerida EASi juhi kohale tuli Rannamäe sõnul aga 20-aastasest juhtimiskogemusest. «Minu julgus siia kandideerida tulenes sellest, et mul on üle 20-aastane nii avaliku kui erasektori kogemus, suuremate ja väiskemate organisatsioonide juhtimiskogemust, ka rahvusvaheliselt. EAS tundus hea ja piisavalt suur väljakutse,» kommenteeris Rannamäe.

EASi nõukogu valis uueks juhatuse liikmeks Andres Rannamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles