Ministeerium: kinnisvarapension on teretulnud

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanurid Kristiine sotsiaalkeskuses.
Vanurid Kristiine sotsiaalkeskuses. Foto: Mihkel Maripuu

Rahandusministeeriumi hinnangul on Eesti demograafilist situatsiooni arvestades igasugused pensionitoodete arendused kindlasti teretulnud.


Soome rahandusministeerium valmistab ette seadusemuudatusi, mis võimaldaks inimesel saada kindlustusfirmalt elu lõpuni täiendavat pensioni, kui ta nõustub oma kinnisvara pärast surma kindlustusfirmale loovutama.

«Kuivõrd me ei ole soomlaste seaduse muudatuse sisuga täpselt kursis, siis ei ole võimalik ka anda hinnangut, kas midagi sellist oleks Eestile vaja või mitte,» ütles rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna juhataja Siiri Tõniste.

Ta lisas, et nn kinnisvarapensioni pakkumise võimalused on rahandusministeeriumis arutluse all olnud küll. «Rahandusministeeriumi üldine nägemus selles küsimuses on, et arvestades meie demograafilist situatsiooni on igasugused pensionitoodete arendused, s.h. ka kinnisvarapensioni tüüpi, kindlasti teretulnud,» lausus ta.

«Kas ja milline peaks olema riigi roll ning kas selliste toodete järgi oleks Eestis ka nõudlust, on iseküsimus,» ütles Tõniste. « Pealiskaudse hinnangu põhjal võiks öelda, et selliste toodete arendamine on võimalik ka tänases Eesti õigusruumis ja selleks eraldi seadusemuudatusi vaja pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles