Teliasonera investeeris 2,3 miljonit eurot Eesti IT-firmasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yoga tegevjuht Priit Vimberg Barcelonas saadud auhinnatšekiga.
Yoga tegevjuht Priit Vimberg Barcelonas saadud auhinnatšekiga. Foto: Erakogu.

Teliasonera ostis 2,3 miljoni euro eest 25-protsendilise osaluse Eesti ettevõttes Yoga AS, mis tegeleb juhtmevaba targa kodu seadmete ja operatsioonisüsteemi arenduse ja müügiga.

Teliasonera investeering oli Yoga AS-i juhatuse liikme Priit Vimbergi sõnul loomulik jätk asjade käigule. «Kõigepealt arendasime koos ja siis tekkis huvi ka investeeringuks,» ütles Vimberg BNS-ile.

«2013. aasta lõpu poole lansseerisime Eestis ja Soomes ja meie leping hõlmab veel viite riiki Põhjamaades ja Baltikumis. Loodame, et huvi on ka mujal,» lisas ta.

Lisaks Teliasonerale otsib Yoga partnereid ka mujal. Vimbergi sõnul telekommunikatsioonifirma investeering edasist laienemist uutele turgudele ei sega.

«Ma arvan, et partnerite leidmisel on see investeering meile pigem kasuks. See annab kindlasti läbirääkimistel tugevama positsiooni,» ütles ta.

Yoga AS teenis 2012. aastal 1,3 miljoni euro suuruse käibe juures 116 396 eurot kahjumit. Ettevõttes töötas toona keskmiselt 12 inimest, kelle palgakulu moodustas 259 845 eurot.

«Me ootame sellelt aastalt korralikumat käibe tõusu ja kindlasti plaanime laieneda ja palgata uusi inimesi,» rääkis Vimberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles