Uruguay riigipeale kuulub vaid 23-aastane VW Põrnikas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uruguay president Jose Mujica
Uruguay president Jose Mujica Foto: SCANPIX

Uruguay 75-aastane president Jose Mujica on tõenäoliselt maailma kõige tagasihoidlikumalt elav riigipea, kuna ametlike dokumentide järgi kuulub talle vaid 1987. aasta Volkswagen.

Mujical pole pangakontot ega muid varasid, ka kirjutas ta väikse lillekasvatustalu oma abikaasa nimele, vahendas The Telegraph.

23 aastat vana sõiduauto VW Beetle’i hinnaks on ligi 1500 eurot ehk 23 500 krooni.     

Mujica on endine vasakpoolse sissiliikumise Tuparamos liidreid ja annetab viiendiku 9000 euro (141 000 krooni) suurusest kuupalgast ehk 28 200 krooni oma parteile.

Mujica on rahva seas populaarne mõõduka elustiili ja maalähedase hoiaku tõttu.   

Ta keeldus kolimas ametlikku residentsi ja eelistab sellele senaatorist abikaasale kuuluvat lihtsat maja pealinna Montevideo äärelinnas.

Kontrastiks presidendile on asepresident Danilo Astori, kelle varandus tuludeklaratsiooni järgi on 250 000 dollarit ehk 3,2 miljonit krooni. Talle kuulub maja ja riigipea VW Beetle’ist kümme korda kallim auto.      

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles