Vaata, mida pakub oma töötajatele Euroopa parim tööandja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Baltics pälvis Euroopa parima tööandja tiitli.
Samsung Baltics pälvis Euroopa parima tööandja tiitli. Foto: Kaspars Filips Dobrovoļskis

Samsung Electronics Baltics on esimene ettevõte Baltimaades, mis pälvis Top Employers Institute’i välja antava 2014. aasta Euroopa parima tööandja tiitli. Ettevõte pälvis väärika tunnustuse kõrgete personali- ja töökeskkonna standardite eest.

«Meie ulatuslik uuring kinnitab, et Samsung Baltics Electronics hoolitseb oma töötajate eest ning panustab töötingimuste arendamisesse rohkem kui keskmine Euroopa ettevõte ning seetõttu leiame, et selle aasta Euroopa parima tööandja tiitli on pälvinud üks parimaid tehnoloogiaettevõtteid,» ütles Top Employers Institute rahvusvaheliste projektide direktor Johann Labuschagne.

Võrreldes teiste Euroopa keskmiste ettevõtetega tagab Samsung Electronics Baltics oma spetsialistidele kõrgema töötasu. Kui Euroopa keskmise ettevõtte aastane preemia moodustas 15–18 protsenti palgast, siis Samsungi Baltikumi ettevõttel ulatus palgalisa kuni 50 protsendini aastasest töötasust. Lisaks professionaalidele motiveeritakse ka tugitöötajaid ning äsja ettevõttesse tööle naasnuid. Nende preemiad ulatuvad kuni 20 protsendini palgast, võrreldes poole väiksema Euroopa keskmisega, mis on 8–10 protsenti aastasest töötasust.

Samuti peeti märkimisväärseks ettevõtte poolt töötajatele pakutavat sotsiaalset garantiid, mis tagatakse kõikidele töötajatele hoolimata sellest, kas inimene on töötanud pool aastat assistendina või kümme aastat spetsialistina. Ettevõte panustab töötaja tervisesse ning töötaja on kindlustatud ka etteaimamatu õnnetuse korral.

Samsung Electronics Baltics personalijuhi Liene Stokenbergi sõnul tunnustati kõrgelt ka ettevõtte sotsiaalset vastutustundlikkust, mille raames toetatakse ja sponsoreeritakse erinevaid projekte kõigis kolmes Balti riigis.

«Baltikumi SOS Lastekülade toetamine, Hope relay heategevusjooks ning Samsungi digitaalse hariduse programm on näited meie praegu käimasolevatest sotsiaalsetest projektidest, millest võtavad osa hea meelega ka meie enda töötajad ning meie pered ja tuttavad. On see siis jooksmine, et koguda raha SOS Lastekülade jaoks või jagatakse oma teadmisi ja oskusi tehnoloogia ja digitaalse keskkonna osas kohalikele õpetajatele ja õpilastele,» ütles Stokenberg.

Top Employers Institute on Hollandi ettevõte, mis on tunnustanud maailma parimaid tööandjaid juba 1991. aastast. Parima ettevõtte sertifikaat antakse ainult nendele, kes näitavad kõrgeimaid standardeid töötajate eest hoolitsemisel. Parima tööandja sertifitseerimise protsess võtab aega umbes aasta ning see viiakse läbi tuginedes erinevatele uurimustele ja põhjalikele audititele. Ettevõtte juures hinnatakse viit erinevat kategooriat: palgasüsteemi, lisahüvesid ja töökorda, koolitusi ja karjääri kujunemist, karjäärivõimalusi ja ärikultuuri.

Samsung Electronics Balticsile antud auväärne  tiitel Euroopa parim tööandja 2014 kehtib kuni järgmise aasta märtsini. Lisaks Baltikumi ettevõttele pälvis Samsung samaväärse tiitli ka 12 teises riigis: Belgias, Portugalis, Austrias, Prantsusmaal, Saksamaal, Kreekas, Hispaanias, Itaalias, Rootsis, Poolas, Rumeenias ja Inglismaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles