Neil Young tahab mp3-pleierid tagasi tuua

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neil Young
Neil Young Foto: SCANPIX

Muusik Neil Young väljendas usku, et endiselt on turgu portatiivsetele muusikamängijatele nagu iPod ja teised samasugused tooted. Praeguseks on nutitelefonid seda turgu kõvasti kärpinud.

Portaali Verge andmetel alustab Young 15. märtsil ühisrahastuskeskonnas Kickstarter kampaaniat, et alustada prismakujulise PonoPlayeri tootmist. 400-dollariline muusikamängija peaks pakkuma «stuudiokvaliteediga digtaalset muusikaelamust, mis kõlab nii, nagu artistid seda mõelnud on». Lõpp pakitud ja komprimeeritud voogedastusele!

Seade sisaldab kõrgekvaliteedilist digitaal-analoogmuundurit ja pakub 128GB salvestusruumi ja veel eraldi mälukaardipesa. Lisaks füüsilistele nuppudele on PonoPlayeril puutetundlik ekraan. Muusikat hakatakse pakkuma PonoMusic.com keskkonna kaudu, mis müüb kõrgema kvaliteediga helifaile kui näiteks iTunes. Ja mingit DRM-tõkendit seal olema ei saa. Red Hot Chili Peppersi bassimees Flea teatas pärast prototüübiga tutvumist, et vahe tavalise nutitelefoni pakutava kvaliteediga on drastiline. Ostuküpsust lubatakse veel sel aastal.

Elu näitab, kui paljud inimesed selle ärimudeliga kaasa tulevad. Kas oled valmis kvaliteedi nimel loobuma Spotify ja iTunesi taolistest teenustest ja kandma oma taskus lisaks telefonile kuni 2000 audiofiili kvaliteedis albumit sisaldavat masinat?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles