Kohalikud suurfirmad lähevad hiinlasi Eestisse meelitama

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanghai
Shanghai Foto: SCANPIX

Tuleval esmaspäeval algab mitmete Eesti suurfirmade osavõtul siinse logistikasektori visiit Hiinasse Shanghaisse, et meelitada sealseid ettevõtteid Eestisse oma jaotuskeskusi ja terminale rajama.


Shanghai missiooni peakorraldaja Urmas Kõiv ütles E24’le, et visiidi käigus kohtutakse maailma suurfirmade (Cosco, China Shipping, Sinotrans) ning Hiina transpordiministeeriumi, Shanghai ekspedeerijate assotsiatsiooni ja Hiina ekspedeerimisfirmadega, kes tegutsevad Euroopa Liidu ning Loode-Venemaa suunal.

Eesti ettevõtete peamine sõnum on, et Eesti asub mitmete suurte ja oluliste turgude keskel (Moskva, Peterburg, Kiiev, Minsk, Helsingi, Stockholm, Kopenhaagen) ning et Eesti on parim koht jaotuskeskuste tekkeks, terminalide arendamiseks ja toodetele lisandväärtuse andmiseks.

Samuti rõhutatakse visiidil, et Eestist jõuab kaup 24 tunniga 50 miljoni ja 48 tunniga 300 miljoni maksejõulise tarbijani ning et Eesti sadamates on Euroopas ainulaadne olukord, kus sadamates on veel vaba maad uute terminalide ehitamiseks.

Shanghais on esindatud mitmed kohalikud suurettevõtted nagu Eesti Raudtee, Tallinna Lennujaam, Tallinna Sadam, Transiidikeskus, Sillamäe Sadam jne.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles