KPK Teedeehitus vabanes kartellisüüdistusest

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ehitus.
Tee-ehitus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kohus vabastas eile ASi KPK Teedeehitus ja ettevõtte endise juhatuse liikme Kaupo Kaljuvee kõigist konkurentsialase kuriteo süüdistustest.


Harju maakohtu otsuse kohaselt tuleb riigil hüvitada õigeksmõistetutele õigusabi kulud summas 238 906 krooni, teatas süüdistatute esindaja.

Vaidlus puudutas Maanteeameti Kagu Teedevalitsuse 2008. aastal korraldatud riigihanget Tartu–Räpina–Värska maantee lõigu rekonstrueerimiseks, mille käigus esitas KPK Teedeehitus parima hinnaga pakkumise. Kagu Teedevalitsus kõrvaldas aga KPK Teedeehituse konkurentsi kahjustamise süüdistusega hankelt ja kuulutas võitjaks ASi Teede REV2. Kagu Teedevalitsuse tollane juht Tõnis Plekksepp on tänaseks asunud tööle TREV2 Grupp ASi juhatuses ja Teede REV2 nõukogus.

«Süüdistuse kohaselt heideti ASile KPK Teedeehitus ette turu jagamist, kuid arvestades teedeehituse turu mahtu oli turu jagamine objektiivselt võimatu,» ütles õigeksmõistetuid esindanud advokaadibüroo Concordia vandeadvokaat Raul Palmaru.

«Antud protsessis on mitmekordne kaotaja Eesti riik, kes lisaks kohtukulude hüvitamisele tellis KPK Teedeehitust riigihankelt kõrvale tõrjudes antud töö umbes 30 miljonit krooni kallimalt,» lisas ta.

Harju maakohus avaldab motiveeritud kohtuotsuse hiljemalt 25. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles